Assessments

Mensen maken het verschil

Selectie

Een selectie assessment verschaft objectieve informatie over de kans op succesvol functioneren van de kandidaat binnen een betreffende functie. Dit kan al binnen 2 a 3 werkdagen duidelijk zijn (afhankelijk van de beschikbaarheid van de kandidaat).

Het rapport bestaat uit:

  • Een samenvatting van het profiel
  • De verhouding tot het (gewenste) functieprofiel
  • De ‘gebruiksaanwijzing’ en aandachtspunten
  • Het eindadvies

Ontwikkel

Met het ontwikkelassessment krijg je zicht op de ontwikkelperspectieven (mogelijkheden en onmogelijkheden) van een kandidaat (of van jezelf). Het biedt aanleiding voor ontwikkeling in de vorm van perspectief (verlangen) of onvrede.

Wat blijkt: Als mensen dichter bij hun kwaliteiten, drijfveren en talenten kunnen blijven en zingeving kunnen geven aan hun werk, boeken zij betere resultaten.

Daarnaast draagt de individuele ontwikkeling bij aan organisatieontwikkeling. Een organisatie is immers een verzameling van mensen. Mensen zorgen voor de resultaten. Wanneer individuele ontwikkeling binnen een organisatie in gang gezet wordt, zal de groei die deze mensen doormaken ook groei voor de organisatie betekenen. De verankering van deze verandering/ontwikkeling is hiermee geborgd. De kennis verdwijnt niet met het vertrek van de consultant, de coach en/of de interimmer.

Loopbaan

Past een expert rol of juist een leidinggevende positie? Motiveert een uitdagende complexe omgeving of is een stabiele omgeving met een klein hecht team een betere optie? Werk ik graag autonoom of staat samenwerking centraal? Vragen die centraal staat bij een loopbaanassessment met een concreet advies als eindresultaat.