Belediging


‘Bij jou moet het ook altijd ergens over gaan.’ Tot voor kort was dit best wel een belediging. Zeker uit de mond van mijn man, moeder of beste vriendin. Hoezo?! Ik kan ook slap ouwehoeren, kan lachen om (foute) grappen, en zelfs af en toe genieten van stilte. Tijdens een kennis/netwerkbijeenkomst werd het me ineens duidelijk. Met iemand een gesprek voeren betekent daar soms: een vraag stellen, uitgebreid antwoord krijgen maar bij de eerste de beste tegenreactie wegkijken en, hup hup, op naar de volgende prooi. Jeuk. Dat krijg ik daarvan.

Een van mijn deelneemsters aan een training heeft mij beeld en geluid gegeven aan wat ik dan wel wil. Contact maken. Liefst echt contact maken ( https://www.youtube.com/watch?v=md2CW4qp9e8 ), maar schrik niet: niet in elke setting heb ik die ambitie en ook niet bij iedereen. Soms wil ik gewoon consumeren, observeren of socializen.

Hoe dan ook: als je mij betrapt op ‘alleen over mijzelf praten en wegkijken of afdwalen zodra jij iets gaat vertellen’: geef me dan alsjeblieft feedback!

Deel dit bericht:Geplaatst op mei 13th, door Nancy Kerstens in Artikelen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *