Hoe krijg ik ze zelfstandig


Waargebeurd verhaal

Groot bord bij de supermarkt ‘Winkelkarren’. Met daaronder twee grote rijen met winkelkarren. ‘Nou dat lijkt me toch wel duidelijk’ schoot door mijn gedachten. Deze is nog niet vervlogen of ik hoor iemand naast mij vragen…’Mevrouw, waar kan ik de winkelkarretjes vinden?

In het kader ‘erger je niet, verwonder je slechts’ kijk ik verbaasd naar de persoon in kwestie naast me. Ontslaat voorkauwen je van eigen verantwoordelijkheid om zelf te kijken, te luisteren, na te denken enz. ? Eerlijk is eerlijk…ik heb niet gecheckt of hij wellicht zijn bril vergeten was. Ik zag hem later namelijk ook nog heel ongelukkig zoeken naar producten die op zijn lijstje stonden. Gelukkig hebben we nog de mobiele telefoon om naar vrouwlief te bellen.

Ik krijg regelmatig de vraag ‘Hoe krijg ik ze zelfstandig’. En dan gaat het niet om echtgenoten maar om medewerkers. Tja, het is fijn als het gaat op jouw manier (want dan weet je immers dat het goed gebeurt, toch?)  Maar nog fijner is het als je ruimte hebt om je eigen taken te verrichten en ruimte geeft om de ander zijn zelfstandigheid aan te kunnen laten spreken. En weet je: daar groeien mensen van.

Deel dit bericht:Geplaatst op september 1st, door Nancy Kerstens in Artikelen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *