Keuze stress…echt genieten!


16 Euro. Dat had hij in zijn portemonnaie. Mam, ik wil zelf beslissen. Natuurlijk kerel. Het is jouw geld.

Zelfstandigheid creëren en vertrouwen op je keuzes. Belangrijke doelstelling in onze opvoeding. Daar waar hij normaal zijn mandje theoretisch al vol had liggen, lag het nu toch echt ingewikkelder. Het een sloot het ander namelijk uit. Niets was goed genoeg.

Eindelijk had hij het terug gebracht naar 2 items. Gefrustreerd ging hij naast mij op het trapje in de winkel zitten. Handen letterlijk in zijn haar. Hoofd gebogen.  Alsof het antwoord op de grond tussen zijn voeten stond en zijn leven ervan af hing. Getergd keek hij mij aan: ‘mam, wat moet ik nu?’.
Zelf beslissen, zei ik. Dat was wat je wilde.

Argumenten kwamen voorbij. Daarna de stilte. Ik hoorde nog geen eindconclusie

Heb je hulp nodig?
Hij knikte.

De Barcalona bal is kop, de Ajax klok is munt. Ik gooide. Het werd de Barca bal. Blij sprong hij op. Yes! Dat is wat ik wilde.

Dus je wist het wel? Verward keek hij mij aan. Maar zijn blijdschap om de Barca bal nam het over…boeien…over naar de orde van de dag. Voetballen…

De ‘wijze’ les? Denken + voelen = weten

Deel dit bericht:Geplaatst op januari 20th, door Nancy Kerstens in Artikelen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *