Last en verlangen


Het klonk als een raadsel ‘mama, dat is een mevrouw maar ze praat als een meneer’ alleen kwam er geen ‘ra ra wat is het’ achter. Het was haar constatering over de buurvrouw op het zonnebedje naast ons (wonderbaarlijk hoe neutraal die kinderen dat nog kunnen. Waar verliezen wij dat??).

Mijn eerste gedachte was het wordt tijd dat mijn dochter leert fluisteren. Maar ik zei ‘Ja schat, die mevrouw heeft of een heel gezellig feestje gehad of ze rookt heel veel en misschien wel alle twee’.

Nog geen vijf minuten later hoor ik ze mopperend tegen een dame uit haar gezelschap zeggen dat ze van de dokter moet stoppen want dat ze binnenkort geopereerd moet worden aan haar stembanden. Ik had het honend lachje van haar zoon niet nodig om te denken ‘kansloos’. Het opleggen van gedragsverandering, laat staan een verslaving, is kansloos. Op het moment dat ze niet meer kan praten, dan pas is de last hoog genoeg om verandering plaats te laten vinden. Wat mij betreft mag dat binnen nu en vijf minuten gebeuren. Mijn kids leren er namelijk in een hele korte tijd een vocabulaire bij…

Deel dit bericht:Geplaatst op augustus 17th, door Nancy Kerstens in Artikelen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *