Referenties

‘Wie wil zoekt een mogelijkheid, wie niet wil zoekt een reden.’

Inknop – artikel Area

‘Al een aantal jaren werk ik met Nancy samen. Zij begeleidt intervisie bij Tiwos, MT-sessies en coacht individuele medewerkers. Nancy doet dat met veel inlevingsvermogen, mensenkennis en professionaliteit. Zij weet situaties goed in te schatten en maakt wat moeilijk is bespreekbaar, en altijd op een constructieve manier. Ik ervaar haar als een open en eerlijke vrouw die mensen en teams verder brengt. Door haar positieve energie veroorzaakt ze altijd beweging. Ik kan haar dus van harte aanbevelen!’
Monique Marinus, Tiwos

“Nancy heeft als strategische HRM-partner een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van fusie-organisatie Area. Gedachte was dat diverse bijdragen een samenhangend resultaat zouden opleveren en dat is goed gelukt. Op individueel niveau mensen coachen en assesments uitvoeren.Een aantal teams begeleid in hun ontwikkeling, intervisie opgezet en het intervisietraject met het managementteam uitgevoerd.

Het heeft het MT geholpen om de samenwerking te verdiepen en de werkwijze beter af te stemmen.
Daarbij werd er niet om  heikele onderwerpen heen gedraaid en wel opgepakt.

Een aantal mensen zijn door Nancy beter in hun kracht gezet. Voor anderen werd duidelijk dat een ander pad buiten Area interessanter was. Het mooiste resultaat was voor mij dat vanuit de intervisie er vanuit Area nieuwe ‘eigen’ intervisiecoaches opgeleid zijn.  Ze heeft daarmee het beoogde resultaat om haarzelf overbodig te maken ook daadwerkelijk in praktijk gebracht.”
Jan van Vucht, Area Wonen

“De gedrag- en drijfveeranalyse  zelf is een test, het nagesprek met Nancy waardevolle ervaring. Nancy durft te confronteren waarbij ze de sfeer heel prettig en open houdt. Absoluut de moeite waard als je zelf weer een stap wilt zetten! “
Reint Bos, Bs Schepelweyen

“Mijn ervaring met Nancy Kerstens (Knop) laat zich het best omschrijven als vakkundig, gedreven, professioneel, verhelderend en begrijpelijk. Het ontwikkelassessment heeft mij helder inzicht kunnen geven in mijn gedrag, mijn drijfveren en mijn talenten en de vertaalslag gemaakt naar het juiste gebruik van mijn kennis, kunde en mogelijkheden in vele opzichten. Nancy heeft mij concrete handvatten gegeven voor mijn zoektocht naar mijn talenten en competenties in relatie tot het vinden en creeëren van mijn ideale werkomgeving. Een openbaring die de moeite waard is geweest. Waarvoor dank!
Stefan Lurling, SNS Reaal

‘Ik ben onder de indruk van het rapport en ons gesprek. Ik vind het knap hoe je dit uit het model haalt, formuleert en weet te valideren in het gesprek.  Het rapport en ons gesprek heeft me aan het denken gezet en nu al tot een aantal inzichten geholpen. Interessante materie, ook ik krijg hier positieve `jeuk` van! Als <naam organisatie> het me gunt ga ik er graag mee aan de slag.’
Anoniem, selectiekandidaat

‘Halverwege 2011 is onze organisatie in contact gekomen met het bureau Knop. Wij waren druk met de voorbereidingen van een fusie. Bij de totstandkoming van het nieuwe formatieplan hebben we Nancy Kerstens gevraagd om voor een aantal functies assessments af te nemen (Trimetrix van MDI).  Deze assessments, maar met name de adviserende rol van Nancy in dit proces, heeft ons enorm geholpen in het nemen van de beslissingen.  

Kort na dit proces heb ik uitgebreid kennis gemaakt met Nancy. Er was direct een klik.  Haar persoonlijke, vriendelijke, doch zakelijke en kordate aanpak spreek mij persoonlijk erg aan en daarbij is Area hier zeer mee geholpen. Ze doet niet aan ‘zoete broodjes bakken’, maar geeft de feedback altijd met veel respect. Daarnaast weet zij zaken naar boven te krijgen zonder dat men zich aangevallen voelt. Dit helpt in het zichtbaarder maken van de blinde vlekken.

Wat mij met name ook aanspreekt is haar klantgerichtheid en haar passie voor het vak. Je merkt aan alles dat zij oprecht geïnteresseerd is in de organisatie en de opdrachten niet puur ziet als een inkomstenbron. Ze is betrokken en legt als externe partij verbinding met onze organisatie. Zij sluit goed aan bij de kernwaarden van Area: Hartelijk, Uitdagend en Verbindend.

Area biedt voor alle medewerkers de mogelijkheid om deel te nemen aan intervisiebijeenkomsten, deze worden begeleid door Nancy. Ook zetten wij haar in bij ontwikkeltrajecten met medewerkers. Haar persoonlijkheid, expertise en de instrumenten die ze gebruikt, zoals de assessments van MDI, passen goed bij Area en leveren goede resultaten.

Als HRM adviseur is het goed om zo’n professional in het netwerk te hebben. Zeker in een organisatie die zó in ontwikkeling is als de onze, kunnen we haar kennis & kunde goed gebruiken!’
Stephanie Fontein, Area

“Nancy Kerstens heeft recentelijk een MDI analyse afgenomen bij één van mijn collega’s, één van mijn werknemers. Persoonlijk stond ik wat huiverig tegenover deze ‘gedrag en drijfveren test’. Ten eerste omdat ik niet precies wat ik kon verwachten maar vooral ook omdat ik niet wist hoe de werknemer/ collega hierop zou reageren. Achteraf is het een bijzonder handig instrument gebleken om zaken op tafel te krijgen en bespreekbaar te maken. De werknemer heeft de aandacht gewaardeerd en ik heb als leidinggevende een instrument gekregen waardoor zaken makkelijker bespreekbaar zijn. Een overduidelijke win-win situatie. In dit proces is Nancy een ware professional gebleken. Zowel voor de betreffende werknemer als voor mij als werkgever. Ik zal het MDI instrument vanaf nu ook aanbieden aan mijn overige medewerkers en ik zal in het vervolg veel sneller een dergelijke analyse inzetten.”
Henk Jansen, Expat Mortgages

“Nancy heeft mijn management team door de ‘MDI molen’ gehaald. Kenmerkend voor haar manier van werken is haar betrokkenheid en haar groot enthousiasme. Het heeft mijn team inzicht en vooral inspiratie gebracht.”
Wijnand Mebius, Achmea

“Tijdens mijn werk als interim manager heb ik met Nancy samengewerkt voor de selectie van twee kandidaten. Nancy is een zeer prettige open persoonlijkheid met oog voor details. De kandidaten waren enthousiast over haar werkwijze en het gesprek dat ze met haar hebben gehad.  Nancy kijkt niet alleen of de mensen geschikt zijn voor de functie, maar geeft de kandidaten ook terugkoppeling over hun kracht. Deze positieve benadering is een mooi uitgangspunt. Zelfs als kandidaten niet door de selectie komen, hebben ze wat gehad aan het assessment en het gesprek met Nancy. Haar feedback naar mij over de gesprekken, was helder en duidelijk. Ze deinst niet terug voor kritische kanttekeningen en aandachtspunten. Waardoor je als manager een goed beeld krijgt van de kracht en ontwikkelpunten van nieuwe medewerkers.”
Marielle Jonkers, Acutezza 

“Dank voor het rapport. Ik heb het met plezier en enige trots gelezen. Allereerst wil ik je een gemeend compliment geven over de wijze waarop jij invulling geeft aan het assessment. Een goed assessment reflecteert en raakt je als persoon en kan al snel als onveilig, confronterend of bedreigend worden ervaren. Dat is voor mij in deze geenszins het geval geweest en dat is volgens mij voor een groot deel jouw verdienste. Desalniettemin heb je denk ik wel de onderste steen boven gekregen. Dank daarvoor, want daarmee heb je me extra ruimte gegeven om zelf te leren van deze spiegel.”
Anoniem, selectie kandidaat

 

Citaten uit evaluaties van de door mij gegeven trainingen (‘hanteer jezelf, hanteer de ander, hanteer elkaar’) en afgenomen assessments;

‘Goede koppeling met praktijk, ook buiten de casussen’
‘Veel energie’
‘Toegankelijke oefeningen’
‘Waardevolle inzichten’
‘Veel geleerd van Nancy hoe zij mensen benaderd en vragen kan stellen’
‘Goed, intensief en met respect’
‘Bedankt!’
‘Direct toepasbaar’
‘De sfeer was open, er was ruimte voor echte emotie’
‘Prikkelende begeleiding’
‘Inspirerend, motiverend’
‘Ik heb me veilig gevoeld’
‘Het tempo ligt soms wat hoog’
‘Ik vind een ‘hanteer de ander’ dag altijd erg vermoeiend’
‘Een tien met een griffel’
‘De sfeer is open, niet aanvallend, kritisch, oplossingsgericht’
‘Maximaal aan de praktijk gekoppeld’
‘Stevig tempo, op het einde van de dag wat gehaast’
‘Nuttige dag!’
‘Je hebt me het gevoel gegeven dat ik een mooi mens ben zoals ik ben en dat was en is erg indrukwekkend, dank daarvoor!!’

 

Uitnodiging
Indien je graag in contact komt met een van mijn referenties (ook de anonieme) is dat zeker mogelijk.